onsdag 28. januar 2009

Max Manus AS

Jeg er blant den millionen som har sett filmen om Max Manus og latt meg imponere. Både av personen Max Manus, av det Oslogjengen gjorde under krigen og av en veldig bra film.

Etter krigen grunnla Max Manus en bedrift som finnes den dag i dag og heter Max Manus AS. Til å begynne hadde bedriften agentur for kontormaskiner fra Philips og Olivetti i Norge. I dag leverer Max Manus it-løsninger for talegjenkjenning til helsesektoren og er Skandinavias ledende selskap innen tale til tekst produkter

Max Manus utvikler og tilpasser avanserte løsninger for talegjenkjenning og digital diktering og har gjort dette i samarbeid med Philips basert på teknologi fra Speech Magic. Hvordan denne overgangen fra tale til tekst foregår kan man se i denne saken i VG fra februar i fjor. Jeg har en gang hatt fått dette demontrert dette live og kjørt på en vanlig bærbar PC. Imponerende saker. 

Og i dagens integrerte verden der alt skal henge sammen er disse produktene selvfølgelig også integrert i og tilpasset eksterne bilde- og dokumenthåndteringsløsninger, og for eksempel til pasientjournalene til Dips. Med andre ord en viktig del av jobben for å modernisere helsesektoren og frigjøre ansatte fra kjedelige og manuelle rutineoppgaver som teknologi kan overta.