onsdag 14. januar 2009

Enda flere dårlige nyheter

Det blir mye oppmerk-somhet om USA her på bloggen for tiden, men så er også økonomien i USA veldig viktig for alle oss andre. I denne økonomiske nedturen var det USA som gikk først inn i krisen. Og jeg er ganske sikker på at USA vil komme først ut også. Det er der vi må se etter lyspunktene.

Det kom ingen lyspunkter da arbeidsløshetstallene ble lagt fram for noen dager siden. I dag kom tallene for varehandelen. De var helt elendige. Enda dårligere enn ventet. Fall på 2,7 % fra november til desember. Det har nå vært sammenhengende nedgang i varehandelen i USA seks måneder på rad.

En annen dårlig nyhet var at canadiske Nortel Networks søker konkursbeskyttelse. Nord Amerikas største leverandør av telekom utstyr. En av dot-com tiden store stjerner. Da hadde de 95 000 ansatte og var et av de mest verdifulle selskapene i verden, med er markedsverdi på helt utrolige 300 milliarder USD. Nå er de redusert til 25 000 ansatte og klarte ikke en nedbetaling på 107 millioner USD på et lån. For Canada er nok dette ganske trist.