lørdag 23. juli 2022

Lang musikk til lange feriedager (60)

Som nevnt før ligger jeg fortsatt på etterskudd når det gjelder Bob Dylans "Bootleg series". Det gjenstår å ta et dypdykk i nummer 13, "Trouble No More" som tar for seg hans evangelisk kristne periode mellom 1979 og 1981. Jeg har en deluxe versjon av den med 100 sanger men jeg kjenner perioden dårlig og dette er en type nybrottsarbeid jeg tror jeg må la ligge til neste år. 

Når det gjelder Bootleg series nr 14 "More  Blood, More Tracks" kom den i 2018 og dekker en flott tid i Bob Dylans karriere da ha spilte inn "Blood on the Tracks" i 1974-75. Men den finnes bare i to formater, enten i en kort enkel-CD versjon eller i en enorm 6 CD deluxe versjon med rundt 100 sanger.  Og denne siste finner jeg ikke i noen digital musikktjeneste jeg har tilgang til, så her må jeg lete videre. 

Derfor blir dagens innslag fra badestranden Bob Dylans Travellin' Thru. Bootleg series vol. 15 1967-1969. Den er utgitt i slutten av 2019 og dekker uutgitte innspillinger og alternative versjoner fra tiden da Dylan spilte inn albumene John Wesley Harding og Nashville Skyline. Nå er det riktignok ikke så mange uutgitte opptak som finnes fra denne perioden,  i motsetning til det vi er vant til i bootleg-serien ellers, fordi mye av dette materialet er gått tapt. Men det som finnes er på denne samlingen og er blant annet fine alternative versjoner av sanger som "I Dreamed I Saw St Augustine", "All Along The Watchtower", "Lay Lady Lay" og "John Wesley Harding". Vi finner også "Western Road" som aldri kom med på noe album.

Når denne samlingen likevel kommer opp i 50 sanger er det fordi hoveddelen og høydepunktet her er opptak Bob Dylan og Johnny Cash gjorde sammen i studio og en oppreden Dylan hadde i The Johnny Cash show på TV der de blant annet spiller "I Threw it all Away". Kanskje planen var å gi ut et studioalbum sammen, men som aldri ble noe av? Her er det i hvert fall to store musikere som har det gøy sammen i studio, finner ut at de har glemt noen tekster og lærer av hverandre. Det er noen få av Bob Dylans sanger i studiodelen, blant annet "Girl From The North Country". Det er litt flere av Cash sine sanger, blant annet "Ring of Fire", "I Walk the Line" og "I Still Miss Someone", men også en hel del sanger skrevet av andre og gamle klassikere. 

Dette er en bra samleutgivelse som egner seg godt til å gjennomgå et dypdykk en avslappende dag på stranden. Og flott å få tilgang på det Dyland og Cash spilte inn sammen. Det er stor musikkhistorie.

------

Og her er lenke til alle tidligere og alle fremtidige bidrag (etter hvert som de kommer) i spalten Lang musikk til lange feriedager.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar