torsdag 1. juli 2021

EM i fotball 2021 - de siste 8

Da er det bare åtte lag igjen i EM. Den største skrellen var at Frankrike røk ut mot Sveits. England slo Tyskland på overbevisende vis. Spania slo Kroatia etter dramatiske ekstraomganger. Belgia nedkjempet Portugal. Mens Sverige mistet overtaket etter et rødt kort mot Ukraina, og røk ut.

Dramatisk og til dels overraskende, med andre ord, akkurat slik det skal være i sluttspillet. Samtidig er flere av favorittene videre, slik det også skal være. Og nå er det bare åtte lag igjen. 

I følge bettingselskapene er det fire av de åtte lagene som er litt større favoritter til å vinne pokalen enn de øvrige. England er litt foran, der innsatsen gir to ganger pengene tilbake. For Spaina er gevinsten 3, For Italia 4 og for Belgia 6. Men fordi Italia og Belgia møtes i kvartfinale på fredag kan ikke begge gå til semifinale. Det vil derimot enten Danmark eller Tsjekkia gjøre, som møtes på lørdag. Minst sannsynlige vinnere er Tsjekkia, som gir 25 ganger innsatsen og Ukraina som gir 35 ganger innsatsen tilbake. Men vi vet jo fra EM-historien at det noen ganger er de minst tippede vinnerne som henter hjem finaleseieren til slutt.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar