fredag 2. juli 2021

81 300 helt arbeidsledige

De nye arbeidsledighetstallene nå ved utgangen av juni viser en kraftig nedgang i antall helt arbeidsledige. Det er ikke så uventet med tanke på at gjenåpningen av Norge har kommet langt de siste ukene, men det er likevel godt å se at det satses og skapes jobber. NAV skriver at:

"– Nedgangen i talet på arbeidssøkjarar i juni er den største sidan september i fjor. Nedgangen er størst blant dei heilt arbeidslause, og særleg blant dei heilt permitterte. Dette er ein tydeleg konsekvens av gjenopninga både nasjonal og særleg i Oslo og Viken, seier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte. 81 300 personar var registrert som heilt arbeidslause ved utgangen av juni, noko som utgjer 2,9 prosent av arbeidsstyrken. Bruttoarbeidsløysa, som er summen av heilt arbeidslause og arbeidssøkjarar på tiltak, var på 97 200 personar, eller 3,4 prosent av arbeidsstyrken. I tillegg var 66 100 registrert som delvis arbeidslause."

Da jeg blogget om de tilsvarende tallene for en måned siden var det 94 100 som var helt ledige, også det en betydelig forbedring, men da var fortsatt Oslo ganske nedstengt når det gjaldt butikker og serveringssteder. Og ikke særlig overraskende er det der det har vært mest stengt at forbedringen har vært størst den siste måneden. Det gjelder både bransjetall og geografisk fordeling. NAV skriver dette om hvordan nedgangen i ledighet fordeler seg geografisk:

"Talet på arbeidssøkjarar gjekk ned i alle fylker den siste månaden, juster for normale sesongvariasjonar. Nedgangen var størst i Oslo (-14 %) og Viken (-12 %), og særleg talet på heilt arbeidslause gjekk kraftig ned. Talet på både heilt arbeidslause og delvis arbeidslause gjekk ned i alle fylker. Delen heilt arbeidslause i prosent av arbeidsstyrken er høgast i Oslo, med 4,0 prosent, og lågast i Nordland med 1,9 prosent."

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar