lørdag 12. desember 2015

Of Monsters and Men: Little Talks

Før julemusikken tar over her på bloggen tenkte jeg det ville være fint med et lite bidrag fra Island, i form av en video med bandet Of Monsters and Men. Nå er imidlertid det bandet, som mye annet i Island ,blant annet fotballlandslaget, store langt utenfor Island, Denne videoen er et godt eksempel, for den er fra BBCs sending på Reading-festivalen, her med den fine sangen "Little talks":


Of Monsters and Men har fem medlemmer, med Nanna Bryndís Hilmarsdóttir og Ragnar "Raggi" Þórhallsson som vokalister og låtskrivere. Sentralt i mye av det bandet gjør, noe en også legger merke til i denne videoen, er trompetist Ragnhildur Gunnarsdóttir. Hun er imidlertid ikke formelt medlem i bandet, men er med på både plateinnspillinger og konserter.

Det har så langt blitt to album, som begge kan anbefales. My Head is an Animal fra 2012, som sjangermessig er beslektet med band som The Lumineers og Mumford and Sons. Jeg har sett det omtalt som indie-folk, eller rett og slett "Ho hey"-band. Neste album het Beneath the Skin og kom tidlig i 2015. Det er mørkere og mer melankolsk, og fikk generelt litt mindre overstrømmende anmeldelser. Ufortjent etter min mening, for det siste albumet er helt oppe på samme nivå, selv om det er annerledes, Her låter det mer som Arkade Fire, eller kanskje til og med som norske High as a kite. Og det er jo ingen dårlig målestokk.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar