tirsdag 23. mars 2010

USAs helsereform på baksiden av en serviett


Forfatter Dan Roam, som man kan treffe på nettstedet www.thebackofthenapkin.com, skriver bøker og holder foredrag om hvordan man kan løse problemer og kommunisere sammenhenger ved å bruke enkle bilder. Bilder av den typen man tegner på baksiden av en serviett på en cafe når man plutselig kommer på noe man gjerne vil beskrive med en illustrasjon.
Presentasjonen over er en firetrinns gjennomgang av USAs nye helsereform, forklart gjennom enkle bilder. Denne presentasjonen er riktignok noen måneder gammel og tar for seg de ulike alternative modellene man hadde til vurdering før man i siste runde skulle si ja eller nei. Men den gir uansett en god og pedagogisk beskrivelse av trepartsforholdet mellom pasienter, de som selger helsetjenester og de som selger helseforsikringer. Og hvordan det nye systemet er annerledes enn det gamle.
Flere presentasjoner av Dan Roam finner man her på Slideshare, (som er et bra nettsted der man kan dele presentasjoner med andre). Han har også en blogg. Og et nettsted med mer informasjon om bøkene han har skrevet.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar