onsdag 10. mars 2010

De største fotballklubbene - målt i omsetning

Hvilke fotballklubber i verden er det som har høyest omsetning? Konsulent- og revisjonsfirmaet Deloitte lager hvert år en ligatabell der de presenterer de største fotballklubbene målt i hvor mye penger de henter inn.

Årets tabell er nettopp presentert og viser at Real Madrid er størst og den første klubben i verden med en omsetning på over 400 millioner Euro i året. På andre plass følger Barcelona som har passert Manchester United siden i fjor. Selv om Uniteds omsetning har økt, har Barcelonas fantastiske suksess det siste året åpenbart virket bra for inntektene.

Ellers er det jo interessant å se på de to største Londonklubbene og konstatere at Arsenal har passert Chelsea. Mens Arsenals omsetning har økt har Chelseas gått ned. I kampen om å være størst i Milano har Inter i år har passert AC Milan, men begge Milanklubbene er passert av Juventus (fra Torino), en klubb som var nede for telling for et par sesonger siden da de måtte ned i Serie B, men som har reist seg igjen. På Wikipedia finner man en oversikt over disse listene tilbake til 2004-05 sesongen.

For å ha sammenlignbare tall er kjøp og salg av spillere og noen kapitalkostnader ikke tatt med. Og så må man huske på at det engelske pundet er svekket kraftig mot Euro siste året, noe som bidrar til at Barcelona har passert United på listen. Deloitte skriver at dersom valutakursen i dag hadde vært slik den var i juni 2007 ville Manchester United vært øverst på listen.

2 kommentarer :

  1. Den største årsaken til at Barcelona går forbi Manchester United er den store svekkelsen av pundet.

    SvarSlett