torsdag 18. mars 2010

Smart grønn vekst med Kronprinsen på besøk

Onsdag arrangerte Abelia Næringslivskonferansen NÅ, konferansen om smart grønn vekst. Det ble en inspirerende og begivenhetsrik dag. Blant annet overrakte vi Abelias Manual for smart grønn vekst til næringsminister Trond Giske. Innholdet i den er noe jeg vil komme tilbake til her på bloggen, og som man kan lese mer om på Abelias webesider.

Men det største høydepunktet på konferansen var naturligvis besøket til Kronprins Haakon. Vi hadde en svært hyggelig lunsj der en gruppe næringslivsledere fikk anledning til å fortelle om hvorfor og hvordan de jobber med smarte og grønne tjenester. Så fikk Kronprinsen anledning til å møte Team Extreme, seks trettenåringer fra Brandbu som skal forsvare Norges ære i finalen i First Lego League i Istanbul. Møtet mellom Kronprinsen og Team Extreme kom på Dagsrevyen onsdag kveld.

Kronprins Haakon var også med i selve konferansen og hørte på noen presentasjoner av forretningsideer som er kommet ut av smart grønn vekst-prosjektet. Han brukte også litt av sin tid til å fortelle om sitt engasjement for for miljøet og andre store globale utfordringer. På kongehusets websider er det laget en flott nyhetssak om konferansen der de blant annet skriver:

"Kronprinsen fikk først anledning til å svare på spørsmål fra ordstyrer Jan Henjesand om hvorfor det er viktig å engasjere seg i fremtiden akkurat nå og hva turen til Grønland i 2009 hadde gjort med han. Smart Grønn Vekst handler om forretningsmodeller som utnytter ressursene bedre og gjør livet smartere. Kronprinsen overvar presentasjonen av tre ulike tjenestekonsepter. Disse er et direkte resultat av et næringslivsmøte på Soria Moria i november som samlet 50 toppledere fra ulike sektorer og bransjer."

Det er en konsis og god oppsummering. Soria Moria toppmøtet i november som samlet 48 næringslivsledere kan man lese mer om her og her. Onsdagens konferanse ble en flott markering som fikk vist fram det som kom ut av denne prosessen. Styreleder Terje Wold i Abelia skriver om konferansen på sin blogg i dag. Og også Teknisk Ukeblad har skrevet om konferansen og er opptatt av hvordan næringsminister Trond Giske skal innrette næringspolitikken slik at Norge ikke står stille mens resten av verden bruker finanskrisen til omstilling:

"Giske er tilhenger av uttrykket «Never waste a good crisis».– EU konkluderer at såkalt smart grønn vekst vil bli morgendagens kunnskapsbaserte økonomi i Europa. Også USA og Kina satser tungt på nye, grønne tjenester og teknologier. Overgangen kan komme raskt, fordi mange land og globale aktører trolig vil handle samtidig, sa Giske."

1 kommentar :