fredag 28. juli 2023

Sinéad O'Connor: Chiquitita

 I går kom den triste nyheten om at Sinead O'Connor er død, uventet og alt for ung. Hun har modig, direkte og noen ganger kontroversiell, og sannsynligvis en av de viktigste frontfigurene for den enorme kulturelle og sosiale omstillingen Irland har vært de siste tiårene. Og et av sin generasjons aller største musikalske talenter

Noen ganger hadde hun nok ikke lyst til  å være frontfigur, og slett ikke popstjerne, så en usikker og temmelig motvillig superstjerne ble hun. Det var heller ikke alltid så lett å følge Sinéad O'Connors livssynsmessige og politiske veivalg, eller hvem hun valgte å angripe, men hun var gjerne raskt ute med en beklagelse når utspillene ble for impulsive. 

Her er Sinéads cover av Abbas Chiquitita. Abbas versjon kom i 1975, denne i 1999 som et bidrag til en samleplate for å støtte de pårørende til ofrene for IRAs bombe i Omagh i 1998, som drepte 28 mennesker og skadet 220, den mest dødelige av alle lRAs bomber. Gjennom hele karrieren kjempet hun for saker som var større enn seg selv.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar