fredag 29. mai 2020

Koronamotstandens musikk (2): Resistiré Mexico

Som jeg skrev om forrige helg her på bloggen, er koronakrisen i ferd med å skape sin egen musikk. Noen har brukt hjemmekarantene til å skrive helt nye sanger og album, andre lager nytolkninger av gamle sanger. Og i noen tilfeller stiller en stor gruppe kjente artister opp, i beste "Do they know it's Christmas" og "We are the wolrd"-tradisjon, og spiller inn en sang sammen..

Akkurat nå må dette foregå uten fysisk kontakt i studio, noe som heldigvis tar seg gjennomføre, men som også gjør at musikkvideoene får et interessant særpreg. Først ute og størst var et 30-tall spanske artister som spilte inn "Resistiré", en sang fra 80-tallet som i Spania har blitt kjenningsmelodien som er sunget fra balkonger og på arbeidsplasser landet rundt. Jeg blogget om og lenket til den her.

I flere andre land ble musikere inspirert av dette, og i midten av april kom det meksikanske svaret. Rundt 30 kjente musikere fra flere plateselskaper har samarbeidet om å spille inn samme sang, men som en hyllest til meksikanske helsearbeidere og andre som står på under krisen for å redde liv og holde viktige samfunnsfunksjoner i gang.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar