tirsdag 12. mai 2020

Koronatidens vinnere (2): Digitale møter

Hva er det som vinner når mye annet stopper opp? En måneds tid inne i koronakrisen var jeg ikke på hvordan gjær, men også andre bakeprodukter som mel og kakepynt er vanskelige å få tak i. Ikke fordi folk hamstrer gjær og mel, men fordi de baker mye mer enn ellers.

Men hva annet er det folk gjør mye mer av enn før, og som påvirker varelagre i butikker og nettbutikker? En ting folk i hvert fall gjør mye mer av er å jobbe hjemmefra. En effekt av det er lett å se hvis man søker etter webkamera eller headset i butikker som selger datautstyr som egner seg til hjemmekontoret.

Verken Komplett, Elkjøp, Power, Claes Ohlsson eller Kjell og co har noen av de mest populære modellene på lager, verken i nettbutikken eller i de fysiske butikkene sine. Det er nok mange som har brukt de siste ukene på å erfare at standard bærbar pc-kvalitet ikke er helt optimal når det gjelder videomøter fra hjemmekontoret, og at noen grep på å forbedre bilde- og lydkvaliteten kan være gjøre den nye arbeidssituasjonen enklere.

Men når mange har tenkt det samme samtidig, blir det tomt for både webkameraer av gode kvalitet og brukbare headsets. Et bra gaming-headset får man lett tak i, men ikke den typen høretelefoner med mikrofon som typisk brukes på kallsentre og av andre med behov for å ha best mulig kvalitet på både innkommende og utgående lyd på samtaler og møter via PC. Nå klarer sikkert produsentene å tilpasse produksjonene til etterspørselen etter hvert, markedet er flinke til slikt, men det blir også interessant å se om dette mer proffere videomøter og samtaler også blir en mer varig trend i arbeidslivet.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar