mandag 3. februar 2020

Flest nordmenn på overnattingssteder i Norge

Kommer de som overnatter på hoteller, campinghytter, campingplasser og andre kommersielle overnattingssteder fra eget land eller fra utlandet? Her er det store forskjeller mellom ulike europeiske land, viser Eurostats statistikk.

Mens det i land som Malta, Kroatia Kypros og Hellas er en enorm overvekt av utlendinger som overnatter på hoteller og andre overnattingssteder er det helt motsatt i Frankrike, Tyskland, Sverige - og Norge. I Norge er det 71 prosent nordmenn som overnatter og 29 prosent utlendinger.

I alt var det 35,2 millioner overnattinger i 2019, et rekordhøyt antall og 1,3 millioner flere enn året før. Bare i Sogn og Fjordane var det flere utanlandske overnattinger enn norske, mens andelen fra utlandet var lavest i Vestfold og i Østfold. SSB skriver:

"Både overnattingar av nordmenn og utlendingar var høgast i Oslo i 2019. Trøndelag var det fylke med nest flest norske overnattingar, medan Hordaland hadde nest mest utanlandske overnattingar. Sogn og Fjordane var det einaste fylket med fleire utanlandske enn norske overnattingar. Svalbard, Hordaland og Troms var og nesten like populært blant utanlandske som norske. Andelen utanlandske overnattingar var minst Vestfold og Østfold."

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar