lørdag 8. februar 2020

Blondie: Slow Motion

I går trakk jeg frem en sang fra Blondies 1979-album "Eat to the Beat", og nevnte at dette albumet kan være verdt å ta frem igjen også i dag,. Selv om det ikke fikk samme ikoniske status som "Parallel Lines" fra året før har de mye til felles musikalsk og denne sangen, "Slow Motion", hadde definitivt passet fint inn der også.

"Slow Motion" skulle egentlig bli albumets fjerde singel, etter monsterhitene "Dreaming" og "Atomic", og den litt mer moderat suksessfulle "Union City Blue". Men så kom sangen "Call Me" inn fra siden, fra filmen American Gigolo med en ung Richard Gere i hovedrollen. Sangen var skrevet av Debbie Harry og Giorgio Moroder, og var ikke med på albumet, men ble en litt uforutsett suksess på singel og toppet listene i både USA og UK. Det gjorde at singel-versjonen av "Slow Motion" som var mikset klar, ikke kom ut da, og er, såvidt jeg vet, heller ikke gitt ut noe sted senere.



Så kan man jo lure på hvorfor det finnes en egen musikkvideo av sangen når den aldri kom ut som singel. Svaret er at alle sagene på "Eat to the Beat" finnes i videoversjon. Dette var faktisk det første albumet i musikkhistorien som også ble utgitt i videoversjon, i form av en egen VHS-kassett med musikkvideo av alle de 12 sangene fra albumet. I 2007 kom en senere remastret CD-versjon av albumet ut på nytt, men nå med en DVD utgave av musikkvideoene inkludert i pakken.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar