fredag 28. februar 2020

Influencers in the wild

"- All the world is a stage", skrev William Shakespeare i skuespillet "As You Like It", og det har vel aldri vært så sant som nå i influencernes tidsalder. Det meste kan fungere som kulisse for å iscenesette noe, for eksempel seg selv.

Et morsomt nettsted som har tatt tak i dette fenomenet er instagramkontoen influenversinthewild og den tilknyttede facebookontoen Influencers in the wild. Der finner man korte videoklipp der noen filmer at influencere blir filmet,

Det er med andre ord en slags metakommentar der noen som er i ferd med å iscenesette seg selv, i ofte i mer eller mindre bisarre situasjoner, blir filmet. Det er ganske morsomt. Noen fordi det rett og slett er morsomt å se på at hvor fullstendig noen er helt i sin egen boble. Og noen fordi filmingen ikke går helt etter planen. Enkelte ganger går det virkelig ikke etter planen, men ender i knall og fall. Ofte fordi ideen var ganske dårlig i utgangspunktet.

Han som står bak denne instagramkontoen heter Tank Sinatra. Han har selvfølgelig ikke vært da det skjedde på alle stedene det er blitt filmet, men har gjort det mulig for alle å laste opp filmklipp via nettstedet influencersinthewild.com/. Og takk til Vegard Harm i VG-TV der jeg fant tipset om denne instagram-kontoen.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar