onsdag 2. oktober 2019

Ytterligere vekst i salget av elbiler

Norge befester posisjonen som verdens ledende elbil-land. Helt oppdaterte tall fra
Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) viser at det til og med september er solgt 50 000 elbiler i Norge i år. Det betyr at det etter tre kvartaler allerede er solgt flere elbiler enn i hele 2018. På dinside.no kan vi lese at:

"Så langt i år er det solgt 50.000 elbiler, og dermed har tallet allerede passert hva det var i hele 2018. I september alene ble det solgt rundt 6.000 nye elbiler, ifølge tallene som Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) la fram nylig. Det utgjorde godt over halvparten av nybilsalget.


Månedstallene for elbiler går litt i rykk og napp, etter hvert som nye forsyninger av populære elbiler kommer til Norge og blir registrert. Akkurat nå er det flere elbiler som synes godt på bilstatistikken, ikke minst Tesla Model 3.   Tu.no skriver:

"I september ble det registrert 11.157 nye personbiler i Norge. Det er 537 flere enn på samme tid i fjor og utgjør en økning på 5,1 prosent. Elbiler sto for 54,5 prosent av nybilregistreringene i personbilmarkedet, viser tall Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) la fram tirsdag. I september ble det registrert hele 1.267 flere personbiler med nullutslipp enn i september 2018, noe som utgjør en økning på 26,5 prosent. Tesla Model 3 topper registreringsstatistikken med 2.342 registrerte biler i september og en markedsandel på 21 prosent."

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar