mandag 30. september 2019

Førerkort på mobilen

Tidligere i år varslet samferdselsministeren at Norge vil innføre førerkort på mobiltelefonen. Noe som gjør at det ikke lenger vil være påbudt å ha med seg et fysisk førerkort i bilen når man kjører i Norge. I dag ble den nye løsningen tilgjengelig, i form av en ny mobil-app. Den er blant annet omtalt i en informativ nyhetssak i Tek.no i dag.

Førerkort-appen kan lastes ned i Apples App Store eller i Google Play. Man søker etter "førerkort". Når man har lastet ned og åpnet den logger man inn via ID-porten med Bank ID eller BuyPass, på samme måte som man gjør på Altinn og med andre offentlige tjenester. Når det er gjort får man tilgang til opplysninger om hvilke førerkortklasser man har og informasjon om utløpsdato. Dessuten ligger det digitale bilder fra det fysiske førerkortet der bildet der slik at politiet kan bekrefte identitet.

Så er det viktig å være klar over at de som i dag har et fysisk førerkort med bilde tatt før 1.1.2012 og fortsatt ikke har fått fornyet det slik de uansett skal, må møte opp på en trafikkstasjon og få et fornyet fysisk førerkort med digitalt bilde før de kan aktivere førerkort-appen på mobilen.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar