torsdag 3. oktober 2019

Økt fart i digitaliseringen av helse-Norge

Nettsiden til Dagens Medisin kan fortelle om en gladnyhet som kommer i statsbudsjettet for 2020 og som vil gi ytterligere fart i digitaliseringen av helse-Norge. Det er Bent Høie og Iselin Nybø som som kan fortelle at det i alt vil bli bevilget 373 millioner til nye tiltak. Dagens Medisin skriver:

"Helt konkret skal pengene gå til det videre arbeidet med digitalisering av Helse-Norge:
- 138 millioner kroner for å styrke forvaltningen og driften av nasjonale e-helseløsninger og helsenettet.
- 84 millioner kroner til bedre pasientsikkerhet og samhandling med standardisert språk.
- 131 millioner kroner til arbeidet med å realisere en nasjonal helseanalyseplattform.
- 20 millioner kroner til modernisering av Folkeregisteret i helse- og omsorgssektoren."


Når forskningsministeren forteller om denne satsingen sammen med helseministeren er det fordi en viktig del av dette løftet er arbeidet med å få på plass en ny og felles helseansalyseplattform som skal gjøre det enklere og langt raskere for forskere å få tilgang til helsedata, slik at vi kan bruke denne kunnskapen til å utvikle enda bedre behandlingsmetoder. Denne nye digitale plattformen innebærer også en forbedring for personvern og sikkerhet. Dagens Medisin skriver:

"Gjennom mer penger til helseanalyseplattformen skal også livet til forskerne bli enklere. Norge har omfattende og verdifulle helsedata som er bygget opp over lang tid. - Regjeringen ønsker å gjøre disse helsedataene lettere tilgjengelig for forskere og andre. I dag brukes mye tid og ressurser på å samle inn helsedata, da de ulike datakildene er spredt over veldig mange ulike plattformer og registre, med mange ulike søknadsprosesser. Helseanalyseplattformen vil føre til én vei inn, og kutte ned på unødvendig byråkrati og tidstyver for forskere og andre, sier Nybø".

Hele denne denne gladsaken kan leses her på Dagens Medisins nettsider.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar