fredag 22. juni 2018

Beste fotballsanger: World in Motion med John Barnes Rap

Her er en ordentlig godbit av en fotballsang som pleier å havne helt opp i toppen av listen over tidens beste engelske fotballsanger. Gjerne sammen med "Three Lions". Medvirkende til det er nok at den er fra VM i Italia i 1990, en uvanlig god engelsk årgang, der laget med Gary Lineker i spisse kom helt til semifinale (som de tapte på straffer mot Tyskland) Ønskefinalen mellom England og Italia uteble, men dette var i hvert fall den beste prestasjonen i VM noen gang bortsett fra 1966. Etter 1990 har England aldri kommet lengre enn en kvartfinale.

Og så er det naturligvis er det også medvirkende at dette ikke er typisk sang om fotball, men en New Order-låt som er på nivå med andre New Order-låter på den tiden, noe som gjør at mange i den litt alternative musikkpressen stadig kårer dette til tidens beste fotballsang. Og så er jo fotballen godt ivaretatt i musikkvideoen, og ikke minst i denne versjonen av sangen som inneholder the John Barnes rap, der teksten ble skrevet mer eller mindre på sparket av flere av spillerne:



Selv om New Order har en lang og svært suksessrik karrière er dette faktisk den eneste sangen deres som var nummer en på hitlisten i UK. En annen fun-fact er at teksten til sangen er skrevet av New Order sammen med komikeren Keith Allen. Allen laget noen år senere en annen kjent engelsk fotballsang, den uoffisielle VM-sangen "Vindaloo" fra VM i 1998 som ble mer populær enn den offisielle VM-sangen "On Top of the World" som blant annet Spice Girls stod bak.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar