søndag 17. juni 2018

Beste fotballsanger: On Top Of the World

Den fulle tittelen var intet mindre enn (How Does It Feel to Be) On Top of the World og ble fremført av en temmelig usannsynlig sammensatt supergruppe bestående av blant annet Spice Girls og Echo and the Bunnymen. Og den kom på et tidspunkt der England igjen hadde tro på at VM kunne vinnes, etter at de gikk helt til semifinalen i EM i 1996. Der endte det med et bittert 5-6 tap mot Tyskland på straffer, men optimismen var der for fullt i VM 98.



Nå gikk det ikke helt etter planen. Allerede i åttendelsfinalen møtte England erkefienden Argentina. Kampen gikk veldig bra veldig lenge, blant annet med et legendarisk mål av Michael Owen, men en overtent David Beckham lot seg provosere til å sparke til en argentiner på leggen, og ble utvist. Og det sluttet med en straffekonkurranse England (som vanlig) tapte.

Og sangen var, selv om den var ganske fin, vanskelig å synge som allsang på tribunen, eller på puben, noe som gjorde at det var den uoffisielle landslagssangen "Three Lions" opprinnelig fra 1996, i en 98-versjon med ny tekst, som nok en gang gikk til toppen av hitlistene. Den sangen får vi komme tilbake til når England skal spille avgjørende kamper i dette VM. Nå har jo "30 years of hurt, never stopped me dreaming" blitt over 50.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar