lørdag 13. august 2016

Rogue One trailer

Traileren til neste Star Wars-film er ute og det ser ut som det bare er å glede seg til den kommer på kinoene i desember. Filmen heter "Rogue One - A Star Wars Story", og her er traileren som ble sluppet for et par dager siden:Begge ledd i tittelen, både "Rogue One" og "A Star Wars Story" er verdt en kommentar. For å ta det siste først: Dette er ikke en film som har fått episodenummer, slik den forrige, "The force awakens" var episode VII og filmen som kommer før jul i 2017 blir episode VIII. "Rogue One" er en enkeltstående film, og ikke en del av den nye trilogien.

Handlingen i Rogue One skal være lagt til rett i forkant av den opprinnelige Star Wars-filme fra 1977, som først litt senere fikk tilleggstittelen "Episode IV - A New Hope", der Luke Skywalker, Prinsesse Leia, Han Solo og Darth Vader dukket opp før første gang. Og traileren gir et hint om at Darth Vader dukker opp i filmen.

Filmtittelen Rogue One tyder på at handlingen har sammenheng med "Rogue Squadron", en gruppe X-wing jagere som ble etablert for å bekjempe det galaktiske imperiet, og som Luke Skywalker fløy sammen med i den aller første filmen. Da kalte de seg "Red Squadron", mens de i "The Empire Strikes Back" het "Rogue Group".

Det var i sin tid også en flott serie på tre spill til Nintendo 64 og Nintendo Gamecube, utgitt mellom 1998 og 2003 som het "Rogue Squadron", "Rogue Leader" og "Rebel Strike". Det var noen helt fantatsiske spill med morsomme og krevende luftkamper og nydelig grafikk, Spillene har vært planlangt i nye og oppgraderte versjoner, tilpasset senere spillkonsoller, men dessverre droppet før de var ferdige. Den nye filmen kan jo også være en god anledning til å hente disse spillplanene frem igjen. Jeg er klar.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar