lørdag 20. februar 2016

Beste coverversjon av en Bowie-sang

I ukene som har gått siden David Bowie døde har mange artister hyllet sitt store forbilde ved å fremføre coverversjoner fra Bowies katalog. Med varierende hell. Lady Gagas poturri under Grammy-showet var ingen innertier og fikk ganske hard medfart. Betydelig hyggeligere mottagelse fikk Madonnas versjon av Rebel Rebel, men litt spesielt er det jo å se Madonna flagre rundt.

Men de virkelig gode coverversjonene må man lete litt lenger tilbake for å finne. Flere musikkaviser har laget lister over de beste coverversjonene av Bowies sanger, blant annet Rolling Stone, People, The Telegraph og Yahoo Music. På listene deres er det artister som Nirvana, Arcade Fire, The Cure, Smashing Pumpkins, White Stripes, Beck, Barbara Streisand og Bay City Rollers. Og de som har laget listene er naturligvis ikke helt enige om hvilken coverlåt som er best.

Selv har jeg en klar favoritt. Det er Bauhaus versjon av Ziggy Stardust. Det er jo ikke helt uten risiko å gi ut akkurat denne ikoniske sangen på singel med tilhørende musikkvideo. Om Bauhaus lyktes da de tok sjansen i 1982 er det delte meninger om. Jeg mener dette ble en veldig bra alternativ versjon.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar