lørdag 15. mars 2014

Bortgjemte musikalske perler (20)

Det blir litt uregelmessig med musikkinnslag her på bloggen, men jeg kom av en eller annen grunn plutselig på en vakker liten sang som fortjener en plass i serien "bortgjemte musikalske perler". Sangen er "Strange Kind of Love" med Peter Murphy, tatt fra albumet Deep fra 1989. Murphy er snart oppe i ti album siden 80-tallet, men det kommersielle suksessen har uteblitt, så dette er i praksis temmelig bortgjemt for andre enn gruppen av spesielt interesserte. Men det er definitivt en perle det er verdt å høre på:



Rent musikalsk mener jeg Nick Cave og særlig David Bowie er den naturlige sammenligningen når man skal plassere Peter Murphy. Sjangermessig er de rimelig like og varierte, men den største likheten med Bowie er den utrolige stemmeprakten. Derfor er det ikke helt tilfeldig at Murphy som soloartist har covret både Stay og Space Oddity, og at den største kommersielle suksessen til hans gamle band Bauhaus var en cover av Ziggy Stardust i 1982, 10 år etter Bowie spilte inn originalen.

Bauhaus kunne jeg også skrevet mye om, kanskje jeg kommer tilbake her på bloggen med noen bortgjemte perler derfra. De kom fra midtre England og ga ut fire album mellom 1979 og 1983. Mange mener at det var Bauhaus som oppfant goth-sjangeren, mange år før det ble vanlig å kalle det goth. Men medlemmene trakk i ulike retninger musikalsk og personlighetsmessig, og bandet sprakk. Også en etterlengtet senere reunion sprakk etter kort tid. Men hver for seg og i litt ulike kombinasjoner (blant annet bandene Love and Rockets og Dalis Car og Daniel Ash solo) har bandmedlemmene fortsatt å lage interessante ting. Og ryktene sier at det kan komme enda et nytt album fra Peter Murphy i år også.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar