tirsdag 28. august 2012

The saints are coming

Stakkars New Orleans. Nøyaktig på dagen syv år etter at Hurricane Katrina smadret byen i 2005 har Hurricane Isaac kurs mot byen i natt. Heldigvis har denne orkanen en styrke på "bare" Category 1  på en skala fra 1 til 5, mens Katrina var en Category 3 da den nådde land. Vi får derfor håpe Hurricane Isaak gjør langt mindre skade, men omfattende skader som skyldes vinden og enorme mengder regn blir det uansett.

Videoen under kan fungerer som en bra påminnelse om det som skjedde i 2005. Sangen heter "The Saints Are Coming" og ble, som man også ser i videoen, urfremført av U2 og Green Day på åpningskonserten i New Orleans Superdome da denne ble gjenåpnet i september 2006.



Superdome er hjemmebanen til byens stolthet, fotballaget New Orleans Saints som vant the Super Bowl i 2009. Da skulle man kanskje tro at The Saints are Coming er en sang som er spesialskrevet etter Hurricane Katrina for å minnes det som skjedde i Superdome, men er det er den slett ikke. Sangen er en cover som opprinnelig ble utgitt i 1978 av den skotske gruppen The Skids. Originalen er en bra låt, men versjonen til U2 og Green Day er både bedre og langt viktigere enn originalen.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar