søndag 15. april 2012

Paul Krugman anbefaler Katzenjammer

Krugman om Katzenjammer
Jeg så nettopp på bloggen til økonomiprofessor, nobelprisvinner og New York Times-blogger Paul Krugman at han anbefaler sine lesere å høre på den norske gruppen Katzenjammer. En kort, men varm anbefaling. Han har til og med lagt inn en video fra YouTube i posten sin der de spiller Demon Kitty Rag live.

Paul Krugman er i følge biografien som ligger hos New York Times professor i Economics and International Affairs ved Princeton University. Han har mye på hjertet på bloggen sin, særlig om krevende politiske og økonomifaglige spørsmål, og ofte med veldig tydelige egne meninger. Han har mange lesere, men neppe mange som er så orientert om hva som rører seg innen norsk musikk. Derfor blir det jo interessant å se om en slik omtale her en effekt for et band i lille Norge.

Krugmans anbefaling er en anbefaling det lett å slutte seg til. Jeg ble veldig imponert av Katzenjammer da jeg så dem spille for NHOs årskonferanse i 2011 (og har blogget om det her). Og dette er et godt eksempel på at sosiale medier kan skape, noen ganger litt tilfeldig, noen helt nye distribusjonskanaler enn de man pleier å bruke. I dette tilfellet var det en kommentator på bloggen som kom med tipset som gjorde at Krugman skrev om Katzenjammer på bloggen sin og når ut til veldig mange lesere.