lørdag 7. april 2012

Bortgjemte musikalske perler (2)

Ok, for at dette virkelig skal bli en serie om bortgjemte musikalske perler jeg har oppdaget eller gjenoppdaget, trengs det flere episoder. Dagens bidrag er en virkelig perle, The Cures "Maybe Someday". I The Cure sammenheng er den bortgjemt fordi den kom ut på albumet Bloodflowers i 2000, et relativt svakt album som dessuten kom lenge etter at The Cure hadde passert toppen albummessig. Avlutningen av storhetstiden og det kommersielle høydepunktet kom med albumene Disintegration i 1989 og Wish i 1992, så det som kom ut senere er det ikke like mange som har brydd seg om

Nå er denne akustiske "Hedges Remix-versjonen" av "Maybe Someday" på toppen av det hele dobbelt bortgjemt, fordi dette ikke er albumversjonen, men den kommer fra en samleplate med b-sider og rariteter fra 2004 som heter Join The Dots (og som jeg har blogget om før). Men fordi det er denne mest bortgjemte versjonen som er best er det den jeg har jaktet på og klart å finne på YouTube:


Nå er dette som en kan se ikke noen originalvideo, det er en bruker som har klippet dette sammen av andre videoklipp. Jeg tror ikke The Cure har laget noen egen video til denne sangen. Sangen er derimot med på en live DVD fra 2002 som heter Trilogy og består av et konsertopptak fra en spesiell konsert i Berlin der The Cure spilte igjennom alle sangene fra de tre albumene Pornography, Disintergration og Bloodflowers, tre album som musikalsk er nært beslektet. Og på YouTube er det selvfølgelig også mulig å se konsertversjonen av Maybe Someday fra Berlin, den er betydelig tyngre enn den akustiske versjonen, men veldig bra den også.