lørdag 2. januar 2010

New Super Mario Bros. Wii

Denne juleferien har blitt brukt til å spille to nye Mario-spill på husets Nintendo Wii. Det ene spillet er Mario & Sonic at the Olympic Winter Games, et spill der opp til fire spillere konkurrerer i Mario-versjonen av OL-øvelser som alpint, hopp, skøyter, ishockey og curling. Litt varierende kvalitet på spillene, men mye her er veldig bra. Morsomme konkurranser som passer for både barn og voksne.

Men det virkelig geniale nye spillet som kom rett før jul er New Super Mario Bros. Wii. Her snakker vi gammeldags 2D Super Mario der du beveger deg sidelengs mot høyre, akkurat som da Mario dukket opp på spillehallene i 1983 i Mario Bros. (i 1985 kom Mariospillkonsoll til hjemmet for første gang, bundlet med konsollen Nintendo Entertainment System i spillet Super Mario Bros.).

På midten av 90-tallet ble Mario i likhet med andre spillhelter tredimensjonal (i Super Mario 64), så det var god grunn til å tro at vi hadde sett en flat Mario for siste gang tidlig på 90-tallet (naturligvis med unntak av at noen av de gamle konsollspillene ble gitt ut på nytt i oppgraderte utgaver for de håndholdte spillkonsollene).

Men i det siste har sannelig gode gamle 2D Mario dukket opp igjen, først i DS-spillet New Super Mario Bros. i 2006 (som har rukket å bli det femte mest solgte spillet gjennom alle tider) og i år i New Super Mario Bros. Wii. Dette er klassisk Mario i den forstand at kontrollene stort sett er helt enkle, man beveger seg sidelengs, stort sett mot høyre, og så hopper man fra plattform til plattform og over fiender. Men likevel er ikke spillet gammeldags i det hele tatt, men noe av det mest innovative som er laget. Det mest spesielle er at flere kan spille samtidig i det samme spillet. Her kan opp til fire spillere spille samme bane samtidig, og ikke som konkurrenter, men ved å være med på et lag som hjelper hverandre komme levende igjennom. Det er ganske krevende, for alle på laget må bevege seg samtidig, man når man lærer seg å samarbeide og hjelpe hverandre, så er dette et utrolig morsomt spill.

Og som alltid med Mario-spill er spillet både stort og ganske vanskelig å komme igjennom. Så her får man også mye spill for pengene målt i antall timer underholdning. Og som sagt er dette morsomt både for Mario-veteraner og for nye generasjoner.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar