søndag 8. august 2021

18 837 nye foretak

Nok en indikator på at pilene peker rett vei: I andre kvartal ble det registrert 18 837 nye foretak, 26 prosent flere enn i 2. kvartal 2020. SSB skriver at:

"Årsveksten er den høgaste sidan 2006, og dette heng truleg saman med korona-pandemien. Dels var talet på nye føretak relativt lågt i 2. kvartal 2020, og dels er talet på nye føretak no særleg høgt, ei utvikling som mellom anna kan skuldast at personar med usikker eller manglande jobb som følgje av korona-pandemien valde å starte for seg sjølv."

Sammenlignet med 2. kvartal i fjor er det registrert hele 30 prosent flere nye aksjeselskap og 23 prosent flere enkeltpersonselskap. Denne forskjellen er interessant. Før pandemien lå antallet nye enkeltpersonforetak gjerne 30 prosent høyere enn antallet nye aksjeselskap, mens det nå er nesten like mange nye aksjeselskap. SSB skriver dette om hvilke bransjer antall nye registreringer er høyest:

"Det var stor auke i nye registreringar innan transport og lagring samanlikna med 2. kvartal i fjor, og nivået er no vesentleg høgare enn før pandemien. Det var òg betydeleg vekst innan overnattings- og serveringsverksemd og undervisning i den same perioden, men då frå eit relativt lågt nivå."

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar