tirsdag 3. juli 2018

Beste fotballsanger: Vidaloo

En riktig godbit av en fotballsang på dagen der England skal spille åttendelsfinalen i VM mot Colombia. "Vindaloo" ble egentlig laget som en parodi på en fotballsang av bandet Fat Les med komikeren Keith Allen i spissen, til fotball VM i 1998. Den ble også utstyrt med en musikkvideo som var en parodi på en annen musikkvideo, The Verves "Bittersweet Symphony". Den ble til og med filmet i samme gate:Mot alle odds ble denne sangen en stor suksess både på tribunene og på hitlistene i UK. En mye større suksess enn Englands offisielle VM-sang "On Top of the World" (som jeg blogget om her), som hadde stjernespekket medvirkning fra både Spice Girls og Echo and Bunnymen. 

Og det hører også med til denne historien fra 1998 at mens Vindaloo ble nummer to på hitlisten ble den toppet av enda en kjent engelsk VM-sang. "Three Lions" fra EM i 1996 ble gitt ut på nytt som "3 Lions '98" som hadde ny tekst, tilpasset at det ble et surt tap i semifinalen i 1996 mot Tyskland i en straffekonkurranse, men at et nytt håp var tent.

Og hvordan gikk det så i 1998, med hjelp fra alle disse fotballsangene og den nye optimismen? Det ble et nytt surt tap for historiebøkene allerede i åttendedelsfinalen mot Argentina, En kamp som burde vært vunnet snudde da David Beckham ble utvist - og det ble en ny straffekonkurranse som England tapte.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar