tirsdag 10. juli 2018

Don't you know there's a bloody game on?

I politikken skjer det av og til litt uventede ting, og de siste to dagens begivenheter i den britiske regjeringen, med avskjedssøknader, ommøbleringer og nyutnevnelser, kom tydeligvis ganske uventet. Men når det handler om Brexit jo det normale at det ikke følger normalen.

Det som er mer ventet er at avisene i England presenterer litt ulike versjoner av historien og deler seg mellom dem som mener at Theresa May gjør helt rett i å forfølge en realistisk EU-strategi, og derfor ikke har noe annet valg enn å ha statsråder som forstår at det ikke er slik at UK alene kan diktere betingelsene for det fremtidige forholdet til EU. Og dem som mener tiden nå er inne for at Boris skal velte statsministeren og ta over selv.

I en helt egen kategori har vi The Sun som ikke kan begripe at man må lage så mye politisk støy og tullball akkurat nå når England er kommet til semifinalen i VM i fotball. For første gang siden 1990. Og med håp om å komme til en finale for første gang siden 1966, for 52 år siden. Det krever litt konsentrasjon, skriver The Sun i artikkelen "Don't you know there's a bloody game on?", der de skriver om hva fotballfansen mener om den politiske krangelen:

"Warring Tories left Theresa May fighting for her Premiership over Brexit — as the rest of the country prepared for England’s biggest World Cup match in decades. The Sun backed fans who begged the politicians to get a grip as Foreign Secretary Boris Johnson resigned just 15 hours after Brexit Secretary David Davis quit.(...) John Hemmingham, trumpeter in the England Supporters Band in Moscow, summed up the feelings of millions of working people when he said: “Surely this week of all weeks we have to focus on football and get behind Gareth Southgate and the lads? - We’re one game from our first World Cup Final since 1966 — that’s what matters to us. Nothing else."

Nå er et ikke alltid The Sun er de mest klartenkte politisk, men her tror jeg de har noen gode poenger, og mange med seg.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar