mandag 27. juni 2016

En forferdelig uke for England

Fotball er en lidelse å se på
Det er selvfølgelig grunn til å gratulere Island som har levert sin i særklasse største fotballbragd noen gang. Men jeg tenker at hovedgrunnen til at England ryker ut av EM i fotball allerede i åttendelsfinalen er helt selvforskyldt. Ja, Island var heroiske og imponerte alle, men de ville tapt mot et annet lag enn England. Englands problem er at de mangler både kreativitet og energi. De beste spillerne satt på benken mesteparten av kampen. Hadde England spilt mot Tyskland, Belgia eller Italia ville de blitt rundspilt fordi de er for dårlige.

Og vi har dessverre sett det så ofte før. I store internasjonale mesterskap siden 1982 har England på sitt beste spilt uavgjort i en sluttspillskamp de kunne vunnet og røket ut på staffer mot enten Tyskland, Portugal eller Argentina. Alternativet så vi i dag der de røk ut fordi de ikke klarte å lage verken målsjanser eller mål.

Det har i grunnen vært en begivenhetsrik uke i England, men på verst tenkelige måte. Først melder de seg ut av EU etter en folkeavstemning som aldri skulle vært avholdt og der de ikke har tenkt igjennom hva alternativet er. Noe som fører til at det i begge de store partiene bryter ut borgerkrig. Og så klarer landet som oppfant fotball, som har et av verdens dyreste og mest stjernespekkede landslag å tape mot et landslag med tippeligaspillere og halvprofesjonelle fra en øy med bare 332 000 innbyggere. Og alt dette skjer i løpet av under en uke. Jeg er sikker på at juni 2016 kommer til å bli husket lenge i England.