fredag 10. juni 2016

Bortgjemte musikalske perler (46)

Bob Dylan har nylig fylt 75 år og det må markeres på ulike vis. Egon Holstad i iTromsø har brukt anledningen til å sette sammen en liste med de femten beste Dylan-låtene gjort av andre artister. En meget bra liste der jeg har hørt mye, men ikke alt før. Og så kan man diskutere i det vide og brede om hva som eventuelt mangler.

Uansett tror jeg vel ikke at Siouxsie and the Banshees versjon av "This Wheel's on Fire" er den aller beste coverversjonen av den sangen (de konkurrerer med blant annet The Byrds versjon), men en morsom musikalsk perle er den uansett. Den kom til og med så høyt på hitlistene i UK i 1987 at den ble med på Top of the Pops på BBC.Et morsomt poeng når det gjelder den Siouxsies innspilling av "This Wheel's on Fire" er at bandet ikke var klar over at dett evar en Bob Dylan-låt da de bestemte seg for å spille den inn til sitt coveralbum "Through the Looking Glass", men trodde en coverversjon med Julie Driscoll fra 1968 var originalen.

På en slik liste over de femten beste Dylan-låtene gjort av andre artister ville jeg garantert hatt med Patti Smiths versjon av "Changing of the Guards" og kanskje Rolling Stones versjon av "Like a Rolling Stone" fra unplugged-albumet "Stripped". Og jeg ville vel vurdert en av Johnny Cash sine mange Dylan-covere. For de som er interessert i å grave mer i coverversjoner av Dylan kan Rolling Stone Magazines spilleliste også anbefales. Her er det i anledning Bob Dylans 75 år tatt med hele 75 coverlåter.