tirsdag 6. juli 2010

Sommerblogging

Hva gjør man med bloggen i ferien? Sølvi Suongir spør på sin blogg om man bør ta pause, kjøre redusert aktivitet eller fortsette som før Eller kanskje dra noen repriser fra tidligere høydepunkter?

Nå er det vel aller viktigst for virksomheter å ta stilling til dette, men også for personlige bloggere må man gjøre seg opp en mening om hvor aktiv man skal være i en periode der lesertallene er mye lavere enn ellers. Problemet er at virksomheter som forsvinner fra sosiale medier i lengre perioder kan risikere å miste trofaste lesere.

Selv har jeg tenkt å blogge i sommer, men med litt redusert hyppighet, og definitivt om temaer som egner seg best for rolige ferieuker, som musikk, fotball, bøker og dataspill. I fjor startet jeg en føljetong i syv deler om Lang musikk til lange feriedager som jeg har ambisjoner om å fortsette. I fjor var jeg innom The Ramones, The Pogues, Smashing Pumpkins, The Clash, Johnny Cash, Abba og David Bowie, artister som alle har laget noen enorme samlealbum - noen med "best of" andre med mer obskure saker - som holder en helt dag på en iPod på en badestrand. I år har jeg foreløpig en ambisjon om å skrive om noen herlige samlebokser fra The Cure, Echo and the Bunnymen og Siouxsie and the Banshees (hun har faktisk gitt ut to slike enorme samlebokser), og kanskje noe Bob Dylan og noen andre spennende ting jeg har kommet over.

Sommeren handler dessuten også om spill og bøker, så jeg blir nok nødt til å skrive noe om Super Mario Galaxy 2 når jeg etter hvert får tid til å gå litt dypere inn i materien. Det virker så langt svært lovende. Og så har jeg begynt å lese The Devils Casino av Vicky Ward. Den handler om Lehman Brothers vei til kollaps for to år siden og virker som en virkelig god fortelling om Wall Street forut for finanskrisen.