lørdag 27. februar 2010

Sjøflyhavna Kro - også om vinteren

Mange fikk sikkert med seg at Sjøflyhavna Kro på Fornebu åpnet igjen i sommer. Med stor takterrasse og en perfekt beliggenhet for varme sommerdager. Men det er ikke sikkert like mange er klar over at Sjøflyhavna Kro også er åpen om vinteren, til over påske er det åpent hver dag mellom 12 og 19.

Jeg var der en rask tur på fredag med den 3/5-delen av familien som ikke er bortreist i helgen, og vi prøvde Sjøflyburger og BBQ Ribs før vi skulle hjem og se skiskyterstafett. Menyen består av enkle og ganske billige retter, som salater, burgere, kyllinglår, entrecote og fish and chips. Det er samme meny til lunsj og middag, bra til en enkel familiemiddag ute. Og det smakte godt også.

Sjøflyhavna Kro minner i følge Aftenpostens anmeldelse om Ekebergrestaurantens rocka lillebror:

"Sjøflyhavna Kro har gjenoppstått med et fjernt slektskap med Ekebergrestauranten, som glitrer i åsen på den andre siden av fjorden. Kroen kunne vært restaurantens rocka lillebror. De to har samme stilsikkerhet, samme stolthet, like herlig beliggenhet.Og begge er drevet av drevne restaurantfolk, på Fornebu med fortid fra Palace Grill, Kampen Bistro og Oslo Mekaniske Verksted."

Også Dagens Næringsliv er opptatt av den fantastiske sjarmen dette stedet har, både bygget, interiøret (masse flymodeller over alt) og beliggenheten. Det har vært i drift siden 1949, men med masse ulike eiere og gradvis forfalt de siste årene. Før dagens eiere har rehabilitert bygget slik at det nå sannsynligvis er flottere enn noen gang. Og vinterisolert slik at det er i bruk hele året. Et besøk kan absolutt anbefales.

Sjøflyhavna Kro har egen side på Facebook der man kan bli tilhenger. Men det viktigste er at de får gjester som spiser og drikker og bruker penger der, både om sommeren og ellers. Det er kortere vei med taxi fra Oslo enn mange er klar over, et er jo som å ta drosje ut til Fornebu flyplass i gamle dager. Og et godt alternativ til taxi er 31-bussen som bruker 25 minutter fra Oslo sentrum og stopper ved Rolfsbukta, rett nedenfor IT-Fornebu.

1 kommentar :

  1. Jeg leser bloggen din jevnlig pga mye lærerikt og godt stoff! Særlig artig synes jeg det er når du noen ganger skriver om nærområdet vårt. Takk.

    Henrik

    SvarSlett