torsdag 2. juli 2009

Flere politiske blogger

Jeg har i et tidligere innlegg skrevet om hvilke partier som er Norges beste bloggpartier og hvordan denne stortingsvalgkampen blir det virkelige gjennombruddet for sosiale medier i politikken. Jeg tror hovedkonklusjonene mine fra april står fast, men det er kommet til flere nye og spennende blogger.

Jeg har tidligere vært inne på hvor fraværende Fremskrittspartet er i bloggverdenen. Nå er det i hvert fall kommet et markant unntak fra denne hovedregelen. Hanne Blåfjelldal, FrPs andrekandidat i Oppland ved Stortingsvalget har en aktiv og god blogg. Hun er også Twitter.

Og så har en av landets beste blåbloggere gjort comeback. Torbjørn Røe Isaksen har blitt konservativ.no, en ganske ambisiøs hjemmeside med både blogg, lengre artikler og en del annet stoff (blant annet noen festlige bilder av Torbjørn som hippie). Han er Høyres førstekandidat i Telemark. Her er Torbjørn på Twitter.

En spennende nykommer er Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Torgeir Micaelsen. Han har en blogg med undertittelen "en blogg for folk som er glad i sykkel og politikk". Veldig særpreget med andre ord, og med en flott design. Også han er på Twitter.

Og så har stortingets yngste representant Anna Ljungren fra Arbeiderpartiet i Nordland blitt blogger i løpet av våren. Stemanna.no heter bloggen, kanskje et litt dumt navn hvis hun har tenkt å fotsette med blogg også etter valget. Men bloggen er bra den, med flere lengre innlegg med refleksjoner om samfunnet som går litt utover det som skjer i Stortinget og i valgkampen.

Jeg ser også at Per Olaf Lundteigen er blitt en stadig mer aktiv blogger, og nå i juni var han oppe i hele 36 innlegg på bloggen sin. Om alt fra matvarekrise til momskompensasjon for frivillig arbeid. Store og seriøse temaer med andre ord.

Noen andre gode blogger det kan være interessant å følge i tiden som kommer, rett bak feltet av bloggende stortingsrepresentanter, er Andreas Hasle (AP), Øystein Søreide (H), Eirik Løkke (H), Gina Barstad (SV) og Morten Myksvoll (FrP).

Som en hjelp til å holde oversikt over denne massive politiske bloggingen nå i valgkampen kan jeg anbefale Kjetil Løsets blogg hos TV2. Han har en liste over alt som finnes av politiske blogger for tiden og oppdaterer jevnlig. Og han skriver en bra blogg selv også. Og så er det Svein Tore Martinsen som har tatt mål av seg til å kåre Norges beste politiske blogg i en maratonavstemning som skal foregå utover året. Han skriver mye interessant om blant annet meningsmålinger og mandatmuligheter.

9 kommentarer :

 1. Jeg gleder meg til å lese bloggen til Torgeir Micaelsen. Jeg regner med at innholdet her blir meget interessant. Bloggen er også fint utformet og oversiktlig.

  SvarSlett
 2. Et annet sted for å få en god oversikt over politiske blogger er Valgprat.no, som for øyeblikket har 243 politiske blogger indeksert.

  SvarSlett
 3. John Einar, jeg er litt usikker på om jeg klarer å se merverdien av Valgprat.no. Det er sikkert et hederlig forsøk på en verdiøkende tjeneste, men hva er poenget med å gi plusspoeng og minuspoeng? Mulig det fungerer for rosablogger, men man måler vel ikke kvaliteten på en politisk blogg slik? Det virker bare dumt på meg, litt som om dette er laget av folk som ikke er så veldig interessert i selve politikken på bloggene og prøver å finne noe annet å organisere rundt i stedet.

  Og så liker jeg ikke konseptet med en felles portal med feed fra alle politiske blogger der alt blir rotet sammen og mister sitt særpreg. Men det er en helt subjektiv greie jeg har.

  SvarSlett
 4. Paul. Takk for en god gjennomgang av politiske bloggere. Du nevner i en av kommentarene dine at "men man måler vel ikke kvaliteten på en politisk blogg slik?"

  Hvordan måler du kvaliteten på de politiske bloggene du nevner i ditt blogginnlegg? Det hadde hjulpet oss veldig å få dine innspill på det!

  Her er noe av det valgprat.no har gjort hittil:
  - Det er nå lettere å finne politiske blogger
  - Politiske bloggere melder om at de får flere lesere pga. valgprat.no
  - Politiske bloggere får nå økt profilering på forsiden av http://www.aftenposten.no

  SvarSlett
 5. Jeg har sett lenkingen fra forsiden på Aftenposten. Veldig bra. Det øker nok interessen hos bloggerne betraktelig, for man vil jo ha mest mulig synlighet og trafikk. Og dette setter den enkelte blogg i fokus.

  Det jeg reagerte litt negativt på er muligheten til å gi pluss og minuspoeng (jeg vet at mange andre bruker plusspoeng, men minuspoeng er gått litt av moten, tror jeg, for det oppmuntrer til negative kampanjer mot enkeltpersoner eller organisasjoner). Det kan kanskje være en ok måte å måle kvalitet på andre områder (spisesteder, filmer, musikk), men politikk handler jo nettopp om å være uenig, og bloggene som er mest interessante er jo ofte de som er kontroversielle.

  Jeg tror vel antall lenker til en blogg (som Twingly og Bloggurat måler) og trafikk (som Bloggurat og Blogglisten måler) gir en bedre toppliste.

  SvarSlett
 6. Enig med deg i minuspoeng. Valgprat.no er fortsatt en ung tjeneste. Vi jobber med saken.

  Vi har nettopp lansert en ny blogg: http://Valgprat.no/blogg hvor målet er å gi gode tips, holde bloggerne oppdatert og få tilbakemelding fra politiske bloggere. Første innlegg går igjennom 5 gode grunner til at politikere bør blogge.

  SvarSlett
 7. Jeg håper valgprat fortsetter, også etter valget, slik at plattformen kan videreutvikle seg enda mer. Er synd om det skulle avsluttes etter et valg, når en vet at lokalvalgkampen begynner litt utpå ettermiddagen 15. september... ;)

  SvarSlett
 8. Takk for denne listen. Jeg vet at det er flere "bloggere" fra fylket jeg kommer fra, blant annet Torgeir Dahl og Else May Botten.

  Mvh www.news.isay.no

  SvarSlett