torsdag 2. juli 2009

Flere politiske blogger

Jeg har i et tidligere innlegg skrevet om hvilke partier som er Norges beste bloggpartier og hvordan denne stortingsvalgkampen blir det virkelige gjennombruddet for sosiale medier i politikken. Jeg tror hovedkonklusjonene mine fra april står fast, men det er kommet til flere nye og spennende blogger.

Jeg har tidligere vært inne på hvor fraværende Fremskrittspartet er i bloggverdenen. Nå er det i hvert fall kommet et markant unntak fra denne hovedregelen. Hanne Blåfjelldal, FrPs andrekandidat i Oppland ved Stortingsvalget har en aktiv og god blogg. Hun er også Twitter.

Og så har en av landets beste blåbloggere gjort comeback. Torbjørn Røe Isaksen har blitt konservativ.no, en ganske ambisiøs hjemmeside med både blogg, lengre artikler og en del annet stoff (blant annet noen festlige bilder av Torbjørn som hippie). Han er Høyres førstekandidat i Telemark. Her er Torbjørn på Twitter.

En spennende nykommer er Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Torgeir Micaelsen. Han har en blogg med undertittelen "en blogg for folk som er glad i sykkel og politikk". Veldig særpreget med andre ord, og med en flott design. Også han er på Twitter.

Og så har stortingets yngste representant Anna Ljungren fra Arbeiderpartiet i Nordland blitt blogger i løpet av våren. Stemanna.no heter bloggen, kanskje et litt dumt navn hvis hun har tenkt å fotsette med blogg også etter valget. Men bloggen er bra den, med flere lengre innlegg med refleksjoner om samfunnet som går litt utover det som skjer i Stortinget og i valgkampen.

Jeg ser også at Per Olaf Lundteigen er blitt en stadig mer aktiv blogger, og nå i juni var han oppe i hele 36 innlegg på bloggen sin. Om alt fra matvarekrise til momskompensasjon for frivillig arbeid. Store og seriøse temaer med andre ord.

Noen andre gode blogger det kan være interessant å følge i tiden som kommer, rett bak feltet av bloggende stortingsrepresentanter, er Andreas Hasle (AP), Øystein Søreide (H), Eirik Løkke (H), Gina Barstad (SV) og Morten Myksvoll (FrP).

Som en hjelp til å holde oversikt over denne massive politiske bloggingen nå i valgkampen kan jeg anbefale Kjetil Løsets blogg hos TV2. Han har en liste over alt som finnes av politiske blogger for tiden og oppdaterer jevnlig. Og han skriver en bra blogg selv også. Og så er det Svein Tore Martinsen som har tatt mål av seg til å kåre Norges beste politiske blogg i en maratonavstemning som skal foregå utover året. Han skriver mye interessant om blant annet meningsmålinger og mandatmuligheter.