tirsdag 7. juli 2009

Lang musikkk til lange feriedager (1)

Spotify duger ikke på lange sommerdager, nå er det iPod som gjelder. For det funker ikke å være avhengig av nettilkobling hele tiden når man er ute. Dessuten er en badestrand et bra sted å fordype seg i musikk man ikke har hørt på før eller gjenoppdage musikkk man hørte for massevis av år siden, gjerne i kombinasjon med en lang bok.

Dette krever en iPod med et innhold som trenger litt mer tid enn enkeltlåter og spillelister. Helst et aller annet gigantisk "box set" i digital utgave med timevis med musikk. Samleplater med artister man ikke har hørt så mye på før eller rariteter med artister man kjenner, eller litt av begge deler.

Her er et tips når det gjelder slike gigantsamlinger som holder minst en hel dag på badestranden:

The Ramones har fått kredit for å ha oppfunnet punken, men de hørtes mest ut som en krysning mellom Beach Boys, Bay City Rollers og Green Day. Og de har gitt et samlealbum med tittelen Weird Tales of the Ramones. Totalt 85 låter til 80 kroner på iTunes. Alt fra gjennombruddet med "Blitzkrieg Bop" via "Sheena is a Punk Rocker" og "The KKK took my baby away" til "My Brain is Hanging Upside Down (Bonzo Goes to Bitburg)". De fleste av låtene er fra de fire første albumene helt på slutten av 70-tallet.

Med tekster som "I met her at the Burger King/We fell in love by the soda machine." i "Oh, Oh I Love Her So"er det kanskje mer pop enn punk sett med dagens øyne. Men det er fire grep på gitaren og full fart og de fleste av låtene er på under to minutter. Mer om the Ramones kan man lese her.

De neste avsnittene i denne lille sommerserien om lang musikk vil ta for seg Cash Unearthed, the Pogues store box set og Smashing Pumpkins "Rarities and b-Sides".

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar