torsdag 16. september 2021

79 prosent av oss handlet på nett

Netthandelen har, ikke helt uventet, gjort et stort sprang oppover i 2021. Sammenligner vi første kvartal i 2021 med første kvartal 2020, det siste før pandemien traff oss, er veksten i andelen som handler på nett på hele 11 prosentpoeng. Fra et allerede ganske høyt nivå. Og selv om de unge handler mer på nett enn de eldre, er det i de eldre aldersgruppene veksten har vært sterkest. Det er nye tall fra SSB om bruken av ikt i husholdningene som forteller om denne veksten:

"79 prosent av nordmenn mellom 16 og 79 år handlet på nett 1. kvartal 2021. Andelen er høyest blant de unge, mens de eldre har størst økning fra tidligere år. Andelen av befolkningen mellom 16 og 79 år som sier de har handlet på nett de siste tre månedene , har økt med 11 prosentpoeng sammenlignet med samme måleperiode i 2020. Dette fremgår av nye tall fra statistikken Bruk av IKT i husholdningene

Tallene viser at litt flere kvinner enn menn handler på nett, men her er forskjellene ganske små. Det er større forskjeller mellom ulike aldersgrupper, unge handler mer på nett enn eldre, men den sterkeste veksten i netthandel er nå blant de over 55 år, og særlig sterk blant de over 75 år. SSB skriver:

"Selv om det er de over 55 år som handler klart minst på nett, så er det til gjengjeld denne gruppen som har hatt den kraftigste økningen i netthandel det siste året. Samlet sett så har andelen som har handlet på nett i aldersgruppene 55-64 år, 65-74 år og 75-79år økt med hele 20 prosentpoeng sammenlignet med 2020. Vi ser altså at økningen i andelen som har handlet på nett føyer seg inn i en stigende trend de siste årene, men at det har vært en særlig stor økning siste året. Andelen som netthandler er størst blant unge og kvinner, men økningen har vært størst blant de eldre."

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar