Globale matvarepriser er på vei opp. Noe av årsaken er forstyrrelser i forsyningskjedene på grunn og korona og andre årsaker som vil gå over, som en svineinflusensa i Kina som gitt hardt ut over grisebestanden.
Men i følge The Economist er det også noen årsaker til høyere matpriser som bruker litt lenger tid på å forsvinne enn man kanskje først trodde, som en ny runde med svineinfluensa i Kina og at det tar lenger tid å reparere forsyningskjedeproblemer etter pandemien enn man hadde håpet. Og så er det noen problemer som ikke vil gå over av seg selv, I artikkelen "High food prices are here to stay" skriver The Economist at:
"The huge backlog in shipping means hiccups will dissipate only slowly. As covid-19 cases rise, fuelled by the highly infectious Delta variant, more restrictions could come into force, delaying shipments further still. And meteorologists reckon there is a 70-80% probability that another La Niña strikes this winter. The most enduring headache, however, may be global warming. Already a rise in average temperatures is changing production patterns in some of the world’s breadbaskets, and not always in a good way."
Ingen kommentarer :
Legg inn en kommentar