onsdag 10. februar 2021

Mørkt kvartal for luftfarten

Det er ikke akkurat noen stor overraskelse, men likevel nyttig å ha tall som viser hvor begredelig situasjonen i luftfarten er. Statistisk Sentralbyrå (SSB) har akkurat lagt frem tall for antall flyavganger og flypassasjerer i fjerde kvartal 2020 sammenlignet med samme kvartal et år tidligere. Det er litt av en nedgang.

Totalt var det rett under 4 millioner passasjerer om bort i et fly i Norge i fjerde kvartal. Det er en nedgang på 71 prosent fra et år tidligere. SSB skriver:

"Samlet sett gikk antall passasjer om bord ved avgang og ankomst på norske lufthavner ned fra 13,8 millioner i 4. kvartal 2019 til 4,0 millioner passasjerer i 4. kvartal 2020, viser tall fra statistikken Lufttransport. Nedgangen skyldes i all hovedsak redusert reiseaktivitet som følge av koronatiltakene som ble innført fra midten av mars 2020."

Luftfarten innenriks i Norge hadde en nedgang på 57,2 prosent fra samme kvartal i 2019, mens den virkelig store smellen har kommet i utenriks luftfart der passasjertallet i fjerde kvartal 2020 var hele 92.4 prosent lavere enn for et år siden.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar