torsdag 4. februar 2021

Storutbygging av 5G

Utbyggingen av den neste generasjonen mobilnett er allerede i full gang i Norge, og de første smarttelefonene er allerede i salg, men den virkelig store utbyggingen av hele landet vil komme etter at nye og store frekvensblogger blir auksjonert ut over sommeren.

Hvordan utbyggingen av 5G skal bidra både til høyhastigshetsbredbånd til hele landet, også i distrikter med lav dekningsgrad i dag, og bidra til vekst og innovasjon i næringslivet, her E24 skrevet en lang og god sak om her:

Her er regjeringens pressemelding om Historisk satsing på høyhastighetsbredbånd i distriktene, der beskrives hvordan utbyggerne av 5G kan få prisreduksjon på opp til 560 millioner kroner mot å oppfylle ambisiøse dekningskrav. Saken er det også en lenke til et interessant nettmøte Erna Solberg og Linda Hofstad Helleland hadde med næringsliv og offentlige virksomheter som er opptatt av hvordan 5G skal bidra til bedre tjenester og økt verdiskaping.

Og for de som ønsker enda mer konkret informasjon om hvordan når og hvordan tildelingen skal gjennomføres og når utbyggingen skal skje, er det på Nkoms nettsteder man finner mer om dette. De hadde sitt informasjonsmøte om 5G på fredag. 5G-epoken i den digitale infrastrukturen vår er i gang og kommer til å få stor betydning for oss alle. Og det kommer til å gå fort. Operatørene snakker om at de vil dekke hele landet med 5G dobbelt så raskt som det tok å bygge ut landsdekkende 4G i Norge

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar