fredag 10. april 2020

Quarantunes (11): In The Air Tonight

Den spesielle koronatiden fortsetter og har på noen uker stengt ned mye normal aktivitet verden over. Og selv det blir litt lettelser på i de strengeste tiltakene, i hvert fall i land der utviklingen går rett vei, må vi nok i ganske lang tid fremover regne med både reiserestriksjoner, at mange er på hjemmekontor, tydelige karantenebestemmelser og naturligvis en streng isolasjon for de som tester positivt (med et håp om at disse da blir immunisert og kan drive samfunnet videre).

De spesielle koronatidene slår også ut i at lagt flere enn noen trodde er eksperter på både smittespredning, smittevern og statistikk. Så da passer det vel at dagens bidrag til spillelisten er Phil Collins med "In the Air Tonight". Det var vel ikke virus vi tenkte på at var i luften dengang, og det gjorde sikkert ikke han heller, men den hører definitivt hjemme på en slik spilleliste.



 Denne sangen fra 1981, hentet fra Phil Collins første soloalbum, finnes i masse ulike live-versjoner på YouTube, Også fra godt inn på 2000-tallet. Denne versjonen er derimot fra selveste Live Aid i 1985 da det var konserter for å bekjempe sultkatastrofen i Afrika samtidig i London og Philadelphia. Phil Collins fikk til en spesiell bragd da han rakk å spille på scenen på begge konsertene 13 juli 1985. Først sammen med Sting foran 72 000 tilskudere på Wembley Stadium  i London. Og så foran 89 000 tilskuere på John F. Kennedy Stadium, som vi ser i videoen over. Begge steder spilte han "In the Air Tonight"

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar