tirsdag 30. desember 2014

Bortgjemte musikalske perler (34)

I høst kom det et ut et tribute-album til selveste Paul McCartney som heter "The Art of McCartney" og der en haug med kjente artister har laget coverversjoner av McCartneys sanger, både fra Beatles-epoken og senere. I alt er det omkring  35 låter. På en egen YouTube side finner man noen av disse i fullversjoner, og korte klipp fra flere andre.

Da prosjektet ble presentert i september 2014 var det første som ble lansert en video der The Cure spiller "Hello Goodbye" sammen med Paul McCartneys sønn James. Det er seks år siden The Cure sist ga ut noe nytt, og Robert Smith ser ut som han kommer rett ut av tørketrommelen, men de er forbausende tro mot originalen. Og dette er absolutt hørbart:



"Hello Goodbye" i The Beatles originalversjon kom aldri på noe ordinært album, men ble gitt ut som en singel i november 1967. Den toppet listene både i USA og i UK, der den var listetopp i julen 1967. John Lennom var ikke spesielt begeistret for sangen og skal ha gitt uttrykk for en smule forundring over at hans egen "I am the Walruss" bare ble b-side på denne singelen.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar