lørdag 27. desember 2014

Bortgjemte musikalske perler (33)

I forrige bloggpost nevnte jeg "Because the Night", en sang som Bruce Springsteen og Patti Smith har tatt på seg et delt foreldreansvar for. Springsteen skrev den første versjonen, men synes ikke den var bra nok da han jobbet med albumet "Darkness on the edge of town", så han overlot sangen til Patti Smith i nabostudioet som skrev den om og fikk sin største kommersielle hit-låt.

Men selv om Bruce Springsteen aldri ga ut låten på noe ordinært studioalbum hente det stadig vekk at han spilte den live. Derfor har den vært savnet på plate. Men da den enorme samlingen av restmateriale fra Darkness-innspillingen ble til dobbeltalbumet "The Promise" i 2010 (som jeg blogget om her) var "Because the Night med".

Har så Bruce Springsteen og Patti Smith noen gang fremført "Because the Night" på konsert sammen? Ja, de gjorde det i hvert fall i 2009 på Rock and Roll Hall of Fames 25-års jubileumskonsert der Bono kalte dem opp på scenen under sin U2s konsert og U2 tok rollen som backing-band for Bruce, Patti og Bono: