søndag 13. oktober 2013

Stabæk vant toppserien

Da er det bare å gratulere. Etter at Stabæks kvinnelag slo Kolbotn hele 4-1 på Nadderud og LSK Kvinner litt overraskende tapte hjemme mot Amazon Grimstad, er gullstriden allerede avgjort selv om det er to kamper igjen. Stabæk har en ledelse det er umulig å ta igjen og kommer til å vinne suverent.

Stabæk har tidligere vunnet et seriemesterskap etter at de overtok Askers plass i toppserien i 2009. Det var i 2010. Siden har det blitt sølv, i 2011 bak Røa og i 2012 bak LSK Kvinner. Men det lå kanskje i kortene at de blå fra Bærum skulle vinne akkurat i år når store deler av laget som kom til finalen i EM i sommer er med på laget. Spillere som Ingrid Hjelmseth, Cathrine Dekkerhus, Toril Akerhaugen, Trine Rønning, Ingvild Stensland og Elise Thorsnes.

Dessuten har norsk kvinnefotballs svar på Lionel Messi, den unge storstjernen Caroline Graham Hansen spilt norsk seriefotball for Stabæk frem til i sommer da hun flyttet til svenske Tyresö. Og så er Stabæk så heldige å ha Katrine Pedersen som sin kaptein. Hun er også kaptein på det danske landslaget og har spilt smått utrolige 210 landskamper for Danmark.

Som ikke det var nok har Stabæk spilt seg frem til en ny cupfinale som skal spilles på Ullevål 23. november. Motstander blir overraskelseslaget Avaldsnes som slo ut VIF. Stabæk kom til finalen etter noen forferdelig nervepirrende ekstraomganger mot LSK og vant 4-3 etter to mål de siste fem minuttene av andre ekstraomgang. Stabæk vant cupen både i 2011 mot Røa (etter en veldig spennende straffekonkurranse) og i 2012 da det ble 4-0 etter tre mål av Ada Hegeberg og et av Caroline Graham Hansen. De to unge stjernene er reist til utlandet begge to, men det burde være grunnlag for å håpe at det kan bli tre seire på rad.