fredag 25. mai 2012

Bortgjemte musikalske perler (8)

Musikkhistorien er full av eksempler på fantastiske sanger som av uforklarlig vis ikke ble utgitt på album likevel. Og av langt dårligere sanger som kom med i stedet. Her er et klassisk eksempel. Da bandet Blondie ble oppløst satset vokalist Deborah Harry på en solokarrière, et prosjekt som gikk jevnt nedoverbakke rent salgsmessig. Hennes fjerde soloalbum het Debravation og kom i 1993.

Det spesielle med dette albumet er at plateselskapet ikke ville utgi den første innspillingen, men insisterte på å bytte ut noen av sangene med andre versjoner. En av sangene som forsvant er denne duetten med Debbie Harry og Joey Ramone fra The Ramones, som synger "Standing in my Way"Nettsiden til Deborah Harry, www.deborahharry.com, har en oversikt over diskografien og skriver litt om den versjonen av Debravation som aldri kom ut. Den fikk i ettertid navnet Debravation - Producers Cut og ble utgitt som CD i noen ytterst få eksemplarer av Debbie Harry selv, uten medvirkning fra noe plateselskap. Disse CDene ble solgt på konserter (etter en ny pressing i 2009 ble noen få eksemplarer solgt via nettsiden hennes).

Det er mulig man må prøve å ha litt sympati med plateselskapet. Både Ramones og Blondie var store på slutten av 70-tallet, men i 1993 var de blitt ganske ukule. Men det virker uenktelig ganske rart å få levert en duett med Joey Ramone og Debbie Harry i hånden ferdig innspilt, og så gi ut et album der den ikke er med. Bortsett fra klippene som er lagt ut på YouTube tror jeg den er ganske umulig å få tak i.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar