lørdag 28. november 2009

Konferanse- og julemiddagsesong

Førjulstiden er travel på møte- og konferansefronten. Ofte kombinert med hyggelige julemiddager også, noe som har gått utover bloggingen. Jeg jobber gjerne utover kveldene med å skrive her, men det er ikke like lurt etter en bedre julemiddag. Derfor denne lille oppsummeringen med noen lenker av et par spennende ting vi har gjort i Abelia de siste dagene, og som kan ha interesse for flere.

Mandag og tirsdag "låste vi inne" 48 ledere (de fleste er med på bildet som ble tatt på slutten) i 24 timer på Soria Moria og ba dem lage fremtidens kommersielt realiserbare miljøløsninger. Flere medier har skrevet om saken, en samlet oversikt finnes her på Abelias hjemmeside. Det var en utrolig spennende arbeidsform der et femtitall mennesker som stort sett ikke hadde møtt hverandre før, gikk rett inn og samarbeidet om å lage konsepter på blant annet fremtidens boligtjenester, fremtidens postkasse, fremtidens kontor og fremtidens bildelingsordning. Og noen ideer til. Alt dette vil vi jobbe videre med i ukene som kommer.

Onsdag og torsdag hadde Abelia HR-konferanse på Lysebu der hovedtemaet var omstilling. For kunnskapsbedrifter i markeder der nye ting skjer hele tiden er ikke omstilling noe man gjør hvert tredje år. Omstilling er normalsituasjonen. Et høydepunkt på konferansen var Tormod Hermansens foredrag om hva han var opptatt av som leder da statsmonopolet Televerket ble omdannet til det internasjonale og konkurranseutsatte Telenor.

Og torsdag kveld var det jurymøte for kåringen av årets ingeniørbragd 2009 i regi av Teknisk Ukeblad. Et veldig hyggelig møte og en presentasjon av fem flotte finalister. En verdig vinner ble kåret også, men dette skal offentliggjøres av Teknisk Ukeblad rett før jul.