lørdag 21. november 2009

- Troika of boredom

EU gjør det ikke alltid lett å være EU-tilhenger. Denne gangen har regjeringssjefene utnevnt to ganske ukjente mennesker til topposisjoner i EU. Så lite spennende virker de at bloggere allerede har utnevnt dem (sammen med kommisjonspresident Barroso) til The Troika of Boredom.

Blogger Julien Frisch har lest europeiske blogger og oppsummert det han har funnet her. Selv skriver han at han denne kommentaren rett etter at nyheten kom ut i går:

"With Barroso, van Rompuy and Ashton the EU gets the worst Troika any could have imagined. I have just decided to learn Chinese, because the EU will definitely lose importance over the next years, and with van Rompuy and Ashton there is no hope that there is anyone to stop it. This is the end, this is definitely the end. What a sad day for Europe, for the European Union, and all its citizens."

Den sosialdemokratiske bloggeren Jon Worth sammenligner sitt drømmelag Lamy/Freiberga/Milliband med Barroso/Van Rompuy/Ashton og skriver:

"I try to see the positives where I can, but I am really struggling this evening. Who actually wanted Barroso, Van Rompuy and Ashton to be running the European Union? It all strikes me as the lowest common denominator of the worst sort."

Om dette ikke er særlig bra for EU er det i hvert fall en god anledning til å reklamere for den norskspråklige Europabloggen.no som skrives av norske journalister bosatt i Brussel. En flott blogg for alle som vil følge litt bedre med på det som skjer i EU enn det norske medier gir mulighet til. Disse bloggerne vil nok følge The Troika of Boredom på deres videre ferd også.

Det var Henry Kissinger som en gang på 70-tallet sa det så betegnende: "If I want to call Europe, who do I call?". Jeg tror ikke vi fikk noe godt svar på det i går. Sannsynligvis ringer amerikanerne til Angela Merkel.

2 kommentarer :

  1. Medlemslandene hadde to kontradiksjonære mål: På den ene siden vil de ha et EU med en sterk stemme i verden (og må dermed ha sterke personer på toppen), på den andre siden vil de ikke at medlemslandenes egen utenrikspolitikk og innflytelse i verden skal bli mindre. Vel, det siste målet vant. De kunne ikke ha Tony Blair som "utenriksminister" med global innflytelse, fordi det ville gjort utenrikspolitikken til UK, Tyskland og Frankrike mindre viktig. Ashton uttalte t.o.m at hun ville fortsette med stille diplomati...

    van Rompuy som President er sikkert utrolig kjedelig, men kan gå vesentlig bedre enn utenriksministeren. i og med at EU må komme seg videre i interne saker er en diplomat og kompromissmaker sikkert ikke så dumt å ha på toppen.

    Nei, skuffa over falliten i utenrikspolitikken gitt...

    SvarSlett
  2. Det er ikke kjedelig for meg som kristendemokrat, jeg er meget fornøyd. Jeg tror man må se at valgene og reaksjonene også preges av det politiske ståstedet til kommentatoren.

    Dessuten tror jeg erfaring fra Belgia kan være sunt...

    SvarSlett