onsdag 20. mai 2009

Ida - The LinkTirsdag var en stor dag for norsk forskning. Den norske paleontologen Jørn Hurum har offentliggjort funnet av et 47 millioner år gammelt fossil av en apekattlignende skapning. Om dette er "the missing link" eller bare en "link" vil sikkert bli diskutert mye framover, men dette er uansett en enorm fjær i hatten for Naturhistorisk Museum ved Universitetet i Oslo.

Det er ikke hver dag norske forskere har pressekonferanser med ordføreren i New York Michael Bloomberg og hele verdenspressen til stede. Og etter en liten verdensturne skal fossilet Ida hjem til Tøyen der hun blir å se fra 5. juni.

Ida er omtalt på nettsidene til BBC. The Guardian har et helt temabilag om "Fossil Ida". Og hele verdenspressen skriver om dette funnet, inkludert CNN, Wall Street Journal, tyske ZDF og naturligvis norske medier som VG, NRK og Forskning.no.

At dette er en stor verdensnyhet som i tillegg har vært godt planlagt og regissert fra forskerne ser vi ved at de allerede har fått igang en egen nettside om funnet: "The Link". Også planene om utstilling på Tøyen har kommet langt. Og regjeringen har i dag bevilget 350 000 USD til Naturhistorisk Museum for at de skal kunne følge dette opp på en god måte. Det er bare å gratulere både med funnet og god formidling av hva dette betyr.
Blogglisten