tirsdag 29. desember 2020

Hyrule Warriors - Age of Calamity

Det er snart fire år siden jeg skrevet om et Zelda-spill her på bloggen. Da hadde jeg spilt det nye spillet "The Legend of Zelda: Breath Of The Wild" i noen få timer, og lurte på om det er det beste spillet som noen gang er laget, i hvert fall for en spillkonsoll. Jeg spilte videre i veldig mange timer etter på og er fortsatt helt sikker sikker på at svaret er ja.

Zelda-spillene er gigantiske spillunivers der det er litt slåssing, men først og fremst oppgaveløsing, strategi og eventyr.  Timevis med moro. Og håpet alle fans har er at det snart kommer et nytt stort spill, gjerne en direkte oppfølger, som er like spennende, innholdsrikt og morsomt å spille. Noen spill blir man lei av etter en stund. Med Zelda er det slik at jo mer gigantisk og tidkrevende å komme igjennom, jo bedre.

Det nye Zelda-spillet "Hyrule Warriors - Age of Calamity" er ikke denne oppfølgeren vi venger på. Det er et helt annen type spill, et kampspill av typen som gjerne kalles "hack and slash" på engelsk, der hovedpersonene skal kjempe seg gjennom bane etter bane med slemminger og monstre. Det er lite fortelling og få oppgaver som skal løses, men litt valgfrihet når det gjelder våpen og spillbare karakterer. Og spillet har langt mer avanserte angreps-komboer som må mestres for å overvinne montrene og komme videre i spillet enn vi finner i vanlige Zelda-spill.

Det kom også et "Hyryle Warriors" tilbake i 2014, som jeg blogget om her, Da handlet det bølge etter bølge med slemminger og monstre som skulle nedkjempes. Dette spillet er både bedre og mer sjarmerende, ikke minst fordi geografien og karakterene er de samme som i "Breath of the Wild", så selv om spilltypen er helt ulik er det mye fint å kjenne seg igjen i. Du kan velge om du vil spille som Link, som Impa, eller som noen av de andre lederne i de ulike regionene i Hyrule. Og du kan faktisk også være Zelda i dette spillet. Dessuten er det en tospiller-mulighet der to spillere samarbeider om å vinne kampene. Da blir det enda vanskeligere å holde oversikt på skjermen, men veldig gøy.. 

Historien i spillet er for øvrig lagt 100 år, eller der omkring, før "Breath of the Wild". Vi vet jo at kampen vi deltar i neppe kan ha gått særlig bra med tanke om hvordan de onde kreftene hadde tatt helt over 100 år senere, men det forhindrer jo ikke oss spillere i å gjøre det vi kan for å nedkjempe slemmingene. Her er for øvrig en bra anmeldelse av spillet på Gamer.no som har gitt et 8 av 10 i karakter. Jeg er bare så vidt kommet i gang, men jeg synes det høres veldig riktig ut.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar