mandag 21. desember 2020

Graf-toppen 2020

Faste lesere av denne bloggen vil vite at gode grafiske fremstillinger står høyt i kurs. Gode artikler kan også være utmerket, men ingenting er som å illustrere et poeng eller beskrive en trend, eller en brått skifte, - statistikk rett og slett - med en pedagogisk graf.

Så kan man jo prøve å gjette hvilke grafer som har vært mest etterspurt i 2020. Det er ikke særlig vanskelig. I et år der det meste har handlet om korona handler også de mest leste grafene om korona. Både smitte og spredning, men også om andre måter pandemien her påvirket oss; transport, turisme, skatteinntekter fritidsaktiviteter, forbruksvaner og hva vi bruker tiden på.

The Economist, noen av de fremste grafprodusentene i verden, har naturligvis laget en graf som illusterer dette. 20 av de 24 mest leste grafene med tilhørende artikler  i 2020 handlet på en eller annen måte om korona. For eksempel om effekten på brødbaking, om barneproduksjonen øker, om flyselskapenes situasjon. om en overhyppighet av dødsfall kan tyde på en underrapportering av covid-19 og om hvor smittespredningen øker mest.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar